keresés a weboldalon

Végigsöpörtük a várost (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Végigsöpörtük a várost (Videó)

2014 május 12 - hétfő
Zalaegerszegen eggyel több ok volt szombaton a város rendbetételére, hiszen itt negyedik éve „Söpörjünk végig a városon!” jelszóval ragadnak kesztyűt, zsákot és takarító eszközöket a helyiek, hogy a húsz esztendős Egerszeg Fesztivál nyitó eseményeként összeszedjék a mások által eldobott szemetet.

Négyszázan gyűltek össze a Zalaegerszeg központjában, hogy részesei legyenek az akciónak. A résztvevők azt mondták, hogy nem lesz sok összeszedni való, mert Zalaegerszegen olyan emberek laknak, akik nem szemetelnek. Ezt megerősítette a város polgármestere, Gyutai Csaba is.

Az önkéntesek közül már magasságukkal is kitűntek a ZTE kosárlabdázói, akik egy sorsdöntő mérkőzés előtt is vállalták a takarítást.

Kiss Attila, a kosarasok technikai vezetője azt mondta, nem is volt kérdés, hogy eljöjjenek.

Zalaegerszegen a takarítási akció egyben a XX. Egerszeg Fesztivál nyitányát is jelentette. A fesztiváligazgató, Tompagábor Kornél szerint a rendrakás is része a mosolygós, jókedvű rendezvénysorozatnak.

Mint kiderült, szemét valóban kevés volt, cigarettacsikk annál több, ezért a takarításban résztvevők üzentek is a dohányosoknak. Azt mondták, hogy ha már a füstöt eregetik, legalább a csikkekkel ne szennyezzék a környezetet, ne dobálják el a csikkeket. A takarításban résztvevők véleményét így fogalmazta meg Bálintné Szalai Anikó:

Az akciónak részesei voltak újságíró kollégáink is, akik mosolyogva konstatálták, hogy némi fizetség is jutott az önkéntességért, hiszen a Béke Ligetben a csikkek és papír zsebkendők mellett némi aprópénzt is találtak takarítás közben.

N.Zs./N.G.

Fotó: Péter Zsombor

Tartalom megosztása: