keresés a weboldalon

Zalaegerszegen gyűltek össze a fiatal közgazdászok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen gyűltek össze a fiatal közgazdászok (Videó)

2014 április 28 - hétfő
A hétvégén rendezték meg a harmincnegyedik Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóját (FIKOT) a Budapesti Gazdasági Főiskola Zalaegerszegi Gazdálkodási Karán. Mintegy 100 fiatal közgazdász érkezett az intézménybe, akiket szakmai előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel várták az előadók.

Az idei programban a feketegazdasággal kapcsolatos gondolatok mellett fontos szerepe volt a zöld, az ökogazdálkodásnak is. Gyutai Csaba polgármester elmondta: ez a terület a város számára is nagyon fontos, elég, ha az ökováros programra gondolunk.

– A Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója a Magyar Közgazdasági Társaság legnagyobb ifjúsági szakmai rendezvénye. Az esemény megszervezése minden évben a szervezet Ifjúsági Bizottságának a feladata – mondta Géczi György, a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottságának országos elnöke.

A FIKOT előadói minden évben a közgazdász szakma neves képviselői, állami intézmények vezetői, illetve a gazdaság és külpolitika neves személyiségei.

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitásáért és Hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója a különböző pénzügyi rendszerek gazdaságban betöltött szerepéről beszélt.

2012 után, idén ismét a BGF Zalaegerszegi Kara rendezte meg a találkozót, amelyen a szakmai előadások után, vasárnap kerekasztal beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők.

V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: