keresés a weboldalon

Katasztrófavédelmi ifjúsági megyei döntő Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Katasztrófavédelmi ifjúsági megyei döntő Zalaegerszegen (Videó)

2014 április 26 - szombat
Zalaegerszegen rendezték meg a katasztrófavédelmi ifjúsági vetélkedő megyei döntőjét. A felmenő rendszerű megmérettetést a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség szervezte.

A verseny segít a fiatalokban kialakítani az önmentési készséget és megérteni számukra, hogy mit is értünk biztonság alatt. A megyei döntőben 6 általános és 5 középiskola tanulói mérték össze tudásukat.

A Dísz téren már reggel elkezdődött a vetélkedősorozat. A fiataloknak összesen 12 feladatot kellett teljesíteniük, amelyben többek között volt térképismeret, helymeghatározás, árvízvédelmi homokzsákok elhelyezése, de különböző ügyességi versenyek is próbára tették a versenyzőket.
Gyutai Csaba polgármester azt mondta, hogy a rendvédelmi szervek utánpótlása fontos, és emellett a fiatalok hasznos ismereteket is szerezhetnek.

A csapatoknak nem csak gyakorlatban, hanem elméletben is jól kellett teljesíteni. Az egyik állomáson például veszélyt jelző táblákat kellett felismerniük.
Kemény József, a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke hozzátette, hogy a diákok felkészültek, és jól válaszoltak a feladatokra.

A verseny végén a különdíjban részesült csapatok tagjai ajándékcsomagot kaptak, az első 3 helyezett gárda képviselői pedig serleget vehettek át.
Mindkét kategóriában, tehát az általános, és a középiskolások között is a zalaegerszegi Mindszenty József Iskola tanulói jutottak tovább. Molnár Barbara, a győztes gimnázium tanulója azt mondta, hogy leginkább a gyakorlati feladatokban jeleskedtek.

A két győztes csapat kapitánya vándorserleget vehetett át. Az országos döntőt április 26 -án Budapesten rendezik.

N. D./B. P.

Tartalom megosztása: