keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató a Városházán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató a Városházán (Videó)

2014 március 06 - csütörtök
Tovább fejlődhet a város gazdasága, biztonságba kerülhet a ZTE FC és bölcs döntés született a reptér ügyében, amely a jelenlegi minőségében marad meg. Mindez a város közgyűlésének tegnapi ülésén meghozott határozatokkal kapcsolatban hangzott el a Városházán rendezett mai sajtótájékoztatón.

A tájékoztatón Dr. Kovács Gábor, jegyző ismertette a közgyűlésnek azt a döntését, amellyel az április 6-án esedékes országgyűlési választásra készült a testület.

Az andráshidai repülőtér sorsára korábban két lehetséges megoldást vázoltak fel, és végül úgy döntöttek, hogy a jelenlegi besorolással tartják meg a területet, de próbálják csökkenteni annak költségét. Erről Doszpoth Attila alpolgármester beszélt.

Az egyik nagy, német tulajdonú zalaegerszegi cég déli ipari parkban lévő telephelyét elcserélik egy északi ipari parki területre, ahol egy többmilliárdos fejlesztés indulhat. Itt mintegy 100 új munkahely jön majd létre – mondta Gyutai Csaba. A polgármester egy másik, az inkubátorház programból indult cég fejlesztéséről is beszámolt.

A cég olajpréseléssel foglalkozik. Tökmag-, mogyoró-, dió-, és mákolajat készítenek, a jövőben már a saját telephelyükön.

N.Zs./P.B.

Tartalom megosztása: