keresés a weboldalon

Alapítványi bál a Zrínyi Miklós Gimnáziumban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Alapítványi bál a Zrínyi Miklós Gimnáziumban (Videó)

2014 február 03 - hétfő
Huszonkettedik alkalommal szervezett bált a Zrínyi Miklós Gimnázium. A rendezvény bevételét az iskola korszerűsítésére, tanulmányi kirándulások szervezésére, ösztöndíjra fordítja az intézmény.

A gimnázium tornacsarnokában mintegy 320 vendég gyűlt össze. Az intézmény jelenleg az Arany János Tehetséggondozó Program egyik bázisiskolája.

Pethő Attila, a rendezvény főszervezője bízik abban, hogy a felajánlott adományok, illetve a fogyasztott ételek-italok utáni jutalékból az iskola alapítványa ismét gazdagodhat.

Idén két jeles évfordulót ünnepel a Zrínyi Miklós Gimnázium: a névadó halálának a 350. évfordulóját és a magát mindig Zrínyi-diáknak nevező Keresztury Dezső születésének a 110. évfordulóját. – Ez is abba az irányba mutat, hogy itt nagyon komoly örökség van – mondta Gyutai Csaba polgármester.

Az alapítványt tombolavásárlással is lehetett támogatni. A legértékesebb nyeremények között szerepelt Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész, és Németh János keramikusművész egy-egy műalkotása is.

Vigh László országgyűlési képviselő szerint Zalaegerszegen fontos támogatni az oktatást, hiszen a Zrínyi Miklós Gimnázium országosan az első öt középiskola között van.

Az est jó hangulatáról a gimnázium Ladys Fitness csapata, a Roller Zenekar, valamint Hertelendy Attila és partnere Benkő Zsuzsanna gondoskodott.  

N.D./B.P.

Tartalom megosztása: