keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Újra járnak IC-k Zalaegerszeg és a főváros között (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra járnak IC-k Zalaegerszeg és a főváros között (Videó)

2013 december 17 - kedd
Öt év után újra járnak InterCity-vonatok Zalaegerszeg és Budapest között. Naponta két pár IC közlekedik, vasárnaponként pedig egy harmadik is az utazók rendelkezésére áll. A zalai megyeszékhely és a főváros között így a vasúti menetidő 3 órára rövidült.

Vigh László országgyűlési képviselő szerint sokak vágya teljesült azzal, hogy a szocialisták által megszüntetett InterCity-járatok újraindulnak Zalaegerszeg és Budapest között. Ez segíti a diákokat, az ingázókat és azokat is, akik egy nap alatt elintézhetik ügyeiket a fővárosban.

Zalaegerszegről minden nap kora reggel és délután indul InterCity Budapestre. Tanítási időben, vasárnap késő délutánonként egy harmadik IC is közlekedik. A Déli pályaudvarról kora délután és késő délután induló járatok a fővárosi ügyintézéshez igazodó hazautazási lehetőséget kínálnak, fogalmazott Magyar Péter, a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. személyszállítási központvezetője.

A menetidő a korábbinál fél órával rövidebb, és az IC-k számos kényelmi szolgáltatást kínálnak. A biztos ülőhely mellett hangszigetelt és klimatizált utastér várja az utazókat.

Doszpoth Attila, Zalaegerszeg alpolgármestere arról is beszélt: a városban az új vasúti menetrendnek megfelelően alakították át a helyi buszközlekedést, és azon dolgoznak, hogy még jobban összehangolják a MÁV- és a Volán-menetrendet.

P.Á./N.G.

Tartalom megosztása: