keresés a weboldalon

Rendezett temetők az ünnepek előtt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendezett temetők az ünnepek előtt (Videó)

2013 október 30 - szerda
Rendezett temetők fogadják idén is Mindenszentekkor és halottak napján a temetők látogatóit – hangzott el a kegyeleti helyek szemléjét követő sajtótájékoztatón az Újtemetőben. Az önkormányzat 5 millió forintot fordított a felújításokra.

Zalaegerszegen a Városgazdálkodási Kft. 18 temetőt gondoz. Ebből kettő hősi temető, öt pedig lezárt. Gyutai Csaba polgármester szerint a Városgazdálkodási Kft. felkészült az ünnepre, rend és tisztaság várja halottak napján a szeretteikre emlékezőket.
 
– Nagy gondot okoz, hogy a nyári hőségben szinte minden lucfenyő kiszáradt, ezeket ki kell vágnunk – tájékoztatott a városvezető. – A régi köztemetőben felújítottuk a Rigler család védett síremlékét, az új köztemetőben pedig egy szociális temetésre szolgáló temetőrészt alakítottunk ki. A Göcseji úti temetőben ki kell vágni egy hársfasort, mert a fák betegek, de erre már csak az ünnepek után kerülhet sor.

Az Új köztemetőben síremlék parkot is kialakítanak azoknak a síroknak, amelyeket évtizedek óta nem látogatnak. A szakemberek a környeztet szépítése mellett arra is törekednek, hogy meghitt hangulat fogadja a látogatókat, mondta Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. igazgatja.

– Elvégeztük a temetői utak zúzalékozását, az időjárásból adódóan szükség volt a zöld felületek nyírására és a ravatalozókat girlandokkal díszítettük. Szeretnénk még meghittebbé tenni a hangulatot, így a 2 központi temetőben gyászzene is szól majd ezekben a napokban.

A város két nagy temetőjét az ünnep alatt 7-től 22 óráig látogathatják. A biztonságról idén is polgárőrök gondoskodnak. Mindenszentek idején az Újtemetőbe gépjárművel nem lehet behajtani, a kegyeleti helyet csak a mozgássérültek közelíthetik meg autóval.

D.Zsu./E. K

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: