keresés a weboldalon

Mányoki Attila sikere – átúszta a La Mance-t! (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mányoki Attila sikere – átúszta a La Mance-t! (Videó)

2013 augusztus 22 - csütörtök
Az ötödik magyar sportolóként a zalaegerszegi Mányoki Attila augusztus 20-án, kedden átúszta a La Manche-csatornát az angliai Dover és a franciaországi Tardinghen között. Mányoki Attilának csütörtökön Zalaegerszeg polgármestere, Gyutai Csaba is gratulált.

Hajókürt szavára startolt el Mányoki Attila, hogy átússza a Csatornát – három évi felkészülés előzte meg ezt a pillanatot.
A több mint 47, 2 kilométeres távot 10 óra 47 perc alatt tette meg a magyar ultra-maratoni hosszútávúszó, aki a zalaegerszeg.hu-nak azt mondta: régi vágya volt, hogy részt vehessen ezen az erőpróbán.


Mányoki Attila elmesélte: a legnagyobb gondot a víz alacsony – 15-16 fokos hőmérséklete okozta; volt egy szakasz, amikor kifejezetten fázott úszás közben. Gondja támadt a medúzákkal is, és az sem volt könnyű, hogy az utolsó két órában sötétben úszott.
Gyutai Csaba polgármester elismerését fejezte ki, hogy egy zalaegerszegi sportoló ilyen bravúros eredményt ért el.


Mányoki Attila büszke rá, hogy éppen augusztus 20-án sikerült elérnie ezt a teljesítményt. Legközelebb Japánba készül, ahol rövidebb távon ugyan, de még nehezebb körülmények között kell majd úsznia.
yr/B.P.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: