keresés a weboldalon

Energiaracionalizálás – közfoglalkoztatás Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Energiaracionalizálás – közfoglalkoztatás Zalaegerszegen (Videó)

2013 augusztus 07 - szerda
Kazánkorszerűsítést kötöttek össze közfoglalkoztatással Zalaegerszegen. A mintaprojekt keretében a közfoglalkoztatottak által megtisztított terület faaprítékát használják két önkormányzati óvoda fűtéséhez. Ehhez a Belügyminisztérium pályázatán nyertek forrást.

Az utolsó napjaikat töltik a közmunkások. Márciustól kezdve 20 olyan főt foglalkoztatott a város tulajdonában lévő Kontakt Humán Szolgáltató, akik korábban önkormányzati segélyen voltak. Az emberek az öt hónap alatt a Gébérti tó melletti kiránduló övezetet takarítottak. Másfél kilométer hosszú erdősávot tisztítottak meg – mondta Aladi Gusztáv a Kontakt Humán ügyvezető igazgatója. 


Az így előállított faanyagot aprítóval tömbösítették. A több zsák faanyagot egy telephelyre viszik, ahonnan két óvoda fűtűsére használják majd. A ságodi óvoda az egyik intézmény, ahol a Belügyminisztérium pályázati támogatásával kazáncsere volt. Ugyancsak ilyen korszerű berendezést kapott a bazitai óvoda is. Tavaly ebben a két intézményben a gázfűtésre közel 2 millió 300 ezer forintot költöttek. Idén várhatóan ennek az összege a nagy részét megtakarítják  – mondta Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere. 


Zala megye fában gazdag vidék. Az önkormányzat tulajdonában több mint 200 hektár erdő van. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan keletkezik annyi fahulladék, ami a fűtéséhez szükséges. A tervek szerint több intézményben is kazánkorszerűsítést hajthatnak végre, hogy minél több helyen tudjanak fahulladékkal fűteni. 
S.Z/T.S.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: