keresés a weboldalon

Közgyűlés után sajtótájékoztató a városházán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után sajtótájékoztató a városházán (Videó)

2013 június 21 - péntek
Ötvenkét napirendi témát tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A legfontosabb döntésekről szokás szerint pénteken tájékoztatta a sajtó munkatársait Balaicz Zoltán alpolgármester és Kovács Gábor jegyző.

Kibővítették a Fiatal Családok Otthonának pályázati lehetőségeit: ezentúl már nemcsak házasok, hanem élettársak is igénybe vehetik a garzonokat – sőt bizonyos feltételekkel – akár egyedülállók is pályázhatnak. Erre azért volt szükség, mert a 2002-ben épült, 64 lakásos garzonház iránt az utóbbi időben megcsappant az érdeklődés – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester. A döntés révén ugyanakkor nem maradnak kihasználatlanul a lakások, és többen juthatnak kedvező feltételekkel otthonhoz. A lakhatás költségei nem változnak.
A tájékoztatón elhangzott az is, hogy az iskolák állami kézbe kerülése nyomán összevonták az Iszák Imre, az Öveges József és az Apáczai ÁMK kulturális feladatait – a három intézmény Zalaegerszeg Városrészi VMK néven működik tovább. 


A közgyűlés fontolóra vette azt is, hogy a Gébárti Kézművesház a Göcseji Falumúzeum keretei között működjön tovább, a döntést azonban későbbre halasztották. Balaicz Zoltán alpolgármester bejelentette azt is, hogy a Zalaco jelentős fejlesztést tervez az északi ipari parkban, egy több mint 24 ezer négyzetméteres területen.
yr/T.S.

Tartalom megosztása: