keresés a weboldalon

Öt éves a Bóbita játszótér – gyermeknapi programmal ünnepeltek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Öt éves a Bóbita játszótér – gyermeknapi programmal ünnepeltek (Videó)

2013 május 31 - péntek
Öt éves a kertvárosi Bóbita játszótér, Közép-Európa első integrált játszótere – amely fogyatékkal élő gyerekeket is fogadhat. A pénteki születésnapi ünnepséget gyermeknapi rendezvénnyel kötötték egybe – amit azonban a rossz idő miatt nem a játszótéren, hanem az Apáczai ÁMK-ban tartottak meg. Előtte azonban Apáczai Csere János-díjat adtak át a Nyitott Ház gyógypedagógiai központ 40 éve pályán lévő gyógypedagógusának, Szabóné Koczur Erzsébetnek, aki nyugdíjba vonulása és a pedagógusnap alkalmából kapta az elismerést.

A Bóbita játszóteret nemrég újították föl – ötletgazdája az akkori kertvárosi önkormányzati képviselő, ma kormánymegbízott Rigó Csaba volt, aki a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: öt évvel ezelőtt a közgyűlés nagyon jó döntést hozott. A Bóbita játszótér – a maga biztonságos és készségfejlesztő játékaival – Közép-Európában elsőként tette lehetővé, hogy egészséges és fogyatékkal élő gyerekek együtt játszhassanak.


Vígh László országgyűlési képviselő a gyermeknap fontosságáról beszélt – arról, hogy a gyerekeknek érezniük kell: a felnőttek minden rezdülésüket féltőn figyelik.


A program része volt a Bóbita gyermekrajz-pályázat zsűrizése és eredményhirdetése is – a Nyitott Ház földszinti és emeleti folyosóinak falát szinte teljesen beborítják az alkotások.

A gyerekközönség aztán soraiban nagy sikert aratott a gyerekek – például az Ady iskolások – műsora, és kitörő ovációval fogadták a lufiosztást. Minden gyerek kapott egy-egy léggömböt.

A meglepetés- illetve sztárvendég, Borbás Marcsi a köztévé Gasztroangyal című műsorának házigazdája, műsorvezetője  Saint-Exupery  Kis herceg című művéből olvasott fel egy fejezetet, azt, amelyben a Kis herceg találkozik a rókával. Borbás Marcsinak egyébként új feladat volt a mesemondás.


A Dórci és a Fülesek koncertjén pedig végül táncra is perdültek a Csillagközis óvodások.

yr/N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: