keresés a weboldalon

Találkozás Jézussal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Találkozás Jézussal

2013 május 31 - péntek
Sokat gondolok azokra az emberekre, akik a halál torkából jöttek vissza. Ezeknek a személyeknek ugyanis többnyire el kellett szenvedniük a betegség gyötrelmes perceit. Nem is tudjuk elképzelni az érzelmeiket, amelyek össze-vissza kavarogtak bennük. Most egy olyan félig valós, félig kitalált történetet írok le, amelyben megmutatkozik Isten végtelen jósága, az, hogy a Mennyei Atya mennyire szeret minket.

Volt egyszer egy öreg bácsi, aki súlyos agydaganatban szenvedett. Felesége kitartóan biztatta, hogy higgye el, meggyógyul. Az öregúr mégis egyre jobban kezdte elveszteni minden reményét. Az egyik orvosi vizsgálat után világossá vált: életmentő műtétre van szüksége a súlyos beteg embernek. Ekkor az idős férfinak és élete választottjának nagy megrendülés, szúró fájdalom, valami furcsa hiányérzet jelent meg a szívében, lelkében. Az Isten hiánya volt ez az üres hely a szívben, lélekben. Hazaautóztak, és az otthon megnyugtató érzése helyett nagy vihar és villámcsapás zivatarozott belső valójukban. Az öreg bácsi párján, miközben a ruháit csomagolta, átfutott a gondolat, mi lesz, ha majd nem lesz mellette szerelme. Ezek az érzelmek kavarogtak benne. Az életük ajándékait, a gyerekeket felhívták telefonon, és közölték velük az elkeserítő hírt.

A műtétre mindent előkészítettek. Elkezdődött az operáció. A beavatkozás során váratlanul összeomlott a beteg keringése. Az orvosok azonnal elkezdték az újraélesztést. A bácsi lelke közben már a pokol tornácán járt, mely gonosz és csúnya ördögökkel volt tele. Egyszer csak valami nagy fénysugár jelent meg előtte. Jézus Krisztus volt, Isten egyszülött Fia, aki megmentette a gyarló embert a kárhozattól. Jézusnak legyen hála, visszatért a bácsi a mi világunkba. Amikor kitolták a műtőből, szeme csillogott az örömtől, és így szólt a családjához:

– Térjetek meg velem együtt, mert találkoztam Isten Fiával, Jézussal! Láttam a pokol ördögeit is, irtózatos volt.

A bácsi és hozzátartozói megtértek, és életük értelmet nyert, betelt az üres hely a szívükben, lelkükben! Szerintem óriási ajándék Istentől az életünk és az Ő szeretete. A megtérő embereknek csodálatos érzés lehet, ha visszakapják életüket!

Nátrán Dóra (6.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: