keresés a weboldalon

Spiel ind Gewinn!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Spiel ind Gewinn!

2013 május 24 - péntek
Az egyik német órán Vera néni jött a hírrel, hogy 5 fős csapatokkal lehet jelentkezni egy országos német nyelvi versenyre. A verseny neve „Spiel ind Gewinn!” és egyfordulós.

Rögtön eldöntöttük, hogy indulunk. A csapatnév kiválasztása kicsit nehezen ment, de végül elfogadtuk a tanárnő javaslatát és „Rosinen” (= Mazsolák) lett a nevünk. Kreatív egyéni és közös feladatokat kaptunk. A közös feladatokat megosztva készítettük, volt benne szókincsfejlesztő rejtvény, rövid fogalmazás, szógyűjtés és tablókészítés. A téma a szerelem és a barátság volt. Az egyéni feladatot néhány olyan személyről kellett készíteni, akiket szeretünk, tisztelünk. Színes lapokra fotókat ragasztottunk és jellemzést írtunk az általunk kedvelt emberről. Volt, aki az édesanyját, testvérét, mások zenészeket, színészeket mutattak be, természetesen németül.

Nemrég kaptuk a hírt, hogy a 28 beérkezett anyag közül a miénk 98 pontot kapott, így második helyezést értünk el! Nagyon boldogok voltunk.

Köszönet Kovácsné Tóth Veronika tanárnőnek és minden csapattársunknak ( 9.a : Belső Vanda, Eszteró Lili, Kiss Dominika, Nadrai Rebeka és Szabó Rebeka) a szép eredményéért!

Eszteró Lili 9.a
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Tartalom megosztása: