keresés a weboldalon

Önkormányzati együttműködés a Zala Volánnal (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Önkormányzati együttműködés a Zala Volánnal (Videó)

2013 március 29 - péntek
Újabb megállapodást kötött ma Zalaegerszeg önkormányzata és a Zala Volán Zrt. Az írásba foglalt egyezség legfőbb célja a helyi tömegközlekedés színvonalának biztosítása, melyhez több száz millió forinttal a város is hozzájárul.

Egy 2004-es törvény értelmében a helyi személyszállítás közfeladatnak számít, ami egyben azt jelenti, hogy ennek elvégzéséről az önkormányzatnak kell gondoskodnia. A törvényi előírásnak eleget téve 9 évvel ezelőtt az önkormányzat egy közszolgálati szerződés keretében a Zala Volánt bízta meg annak felvállalásával, hogy a megindokolható veszteséget a város megtéríti a Zrt.-nek – tájékoztatott Gyutai Csaba polgármester. A ma aláírt megállapodást egyebek mellett az indokolta, hogy ez a veszteség mostanra elérte a 316 millió forintot.


Papp László, a Zala Volán vezérigazgatója a veszteségkompenzáció kapcsán többek között azt mondta, hogy az  – a színvonal megtartása érdekében – elengedhetetlen volt, továbbá egyértelműen hozzájárul a Zrt. gazdasági stabilitásának megőrzéséhez.


A színvonal megőrzését Gyutai Csaba is kiemelt kérdésként kezeli. Utalt arra, hogy ezt a célt szolgálja az ÖKO busz járatba állítása, ami amellett, hogy olcsó, rendkívül környezetkímélő is.
V.N./T.S.
Fotó: FOTO ZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: