keresés a weboldalon

Berci cica és Vízimanó meséi

Zalaegerszeg címer
Hírek

Berci cica és Vízimanó meséi

2013 március 08 - péntek
A József Attila Városi Könyvtárban nemrég olyan könyvre akadtam, amit kisebb és nagyobb gyerekek, sőt szüleik számára is szívesen ajánlok. Berci cica 13 vízzel kapcsolatos kalandját meséli el a kötet, amit Bertók László írt.

Izgalmas élmények érték a kiscicust. Egyszer például tűzvészt okozott a házban, de Vízimanó barátja segített neki, hogy komolyabb kár okozása nélkül megússza a kis figyelmetlen, nagybajszú a veszélyt. 
Máskor a szomjas tulipánnak hordott éltető nedűt a tikkasztó hőségben. Ehhez persze ismét szüksége volt Vízimanóra, aki kővé dermesztette a félelmetesen ugató kutyákat, hogy ne bántsák, mialatt a virágokat locsolja.
Az egyik történetben felhívták a figyelmet a vízzel való takarékoskodás fontosságára. A fogmosás közbeni vízcsobogtatás mellőzésével, gyors zuhanyozással, kerti vízgyűjtő építésével sok pénzt meg lehet spórolni.
A gyerekek közötti viselkedés szabályaira tanított „Rosszcsont” Dani története, aki a barátja születésnapi ünnepségét alaposan elrontotta. Bicskájával ugyanis elvágta az ajándék szökőkút elektromos kábelét. Amikor kiderült a csíny, saját bűnét másra akarta hárítani. A többiek emiatt kiközösítették Danit, és ő magányossá vált. Ráeszmélt, hogy ha goromba viselkedésén nem változtat, senki nem fogja őt szeretni.
Mirabellával, a pedigrés macskával is tanított a könyv írója: Legyünk jók egymással! A kényes cica lekezelően bánt Berci cicával, de amikor Berci kimentette őt a bűzös csatornából, megbánta önteltségét, és jó barátja lett a vidám kandúrnak.
A többi sztorit titokban tartom. Remélem, sokan kapnak kedvet, hogy megismerjék a szórakoztató meséket. 
Kósi Csongor 
3.a 
Landorhegyi Általános iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: