keresés a weboldalon

Borbás Helga kiállítása a Gönczi Galériában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Borbás Helga kiállítása a Gönczi Galériában

2013 február 25 - hétfő
Borbás Helga festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken este a Keresztury Dezső VMK-ban. Neve azoknak is ismerős lehet, akik nem jártasak a képzőművészet világában – édesapja, Borbás György magyar-történelem szakos tanár közismert személyisége volt a megyének, többek között ő írt könyvet a milleniumi időszak ünnepelt szobrászáról, Zala Györgyről. Leánya, Helga mestere a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán Tolvaly Ernő volt.

Borbás Helga jelenleg Bécsben él, szívesen tanít – ahogyan korábban is tette – és igyekszik több műfajban is kipróbálni magát. A most kiállított kollekció legjellemzőbb vonása az expresszív kifejezésmód.

Az alkotó azt mondja: hogy végül is milyen kép születik, attól is függ, éppen milyen hangulatban kezd festeni – a pillanat dönti el, hogy a művészi megfogalmazásokban milyen utat választ.

Borbás Helgának eddig 9 önálló kiállítása volt Magyarországon és Ausztriában; és közel 40 közös tárlaton vett részt. A mostani, 10. önálló bemutatkozás március 20-ig látható a Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában.

yr

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: