keresés a weboldalon

Beszélgetés a Göcseji Múzeumban a 70-es évek sportjáról (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Beszélgetés a Göcseji Múzeumban a 70-es évek sportjáról (Videó)

2013 február 21 - csütörtök
A 70-es évek zalaegerszegi sportéletéről meséltek szerdán este a Göcseji Múzeumban azok az egykori sportolók , akik akkoriban voltak pályájuk elején vagy csúcsán, edzősködtek vagy éppen klubvezetői tisztséget töltöttek be. A történeti értékű, olykor nosztalgikus, személyes beszámolókra a múzeum kérte fel Bita Józsefet, a ZTE egykori focistáját, Horváth Tamás nemzetközi sakkmestert, id. Tomanóczy Tibor volt röplabdázót, edzőt, a ZTE RKK elnökét és Villányi Antalt, a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség elnökét – akiket aztán a közönség is kérdezhetett.

A vendégek között Villányi Antal, a megyei kosárlabda szövetség elnöke volt a rangidős – miközben, már ami a beszélgetésben képviselteket illeti, ez a sportág a legfiatalabb a városban – ezt a ziccert visszaemlékezésében nem is hagyta ki.
A röplabda viszont éppen a 70-es évek elején került felszálló ágba – fénykorát a 80-as 90-es években élte. Id. Tomanóczi Tibor volt játékos és edző, a ZTE RKK elnöke arról beszélt, hogy akkoriban mind a megyei vezetők, mind a közönség felkarolta a sport ügyét, a játékosok pedig mindent megtettek, hogy rászolgáljanak a bizalomra – vagyis hogy az élvonalba kerüljenek.


És persze a 70-es évek focija. Voltak mérkőzések, amelyeken 25 ezren szurkoltak a ZTE-nek, a csapat pedig  úgy élte mindennapjait, mintha egy nagy család lenne – emlékezett Bita József , a ZTE egykori futballistája.


A 70-es évek sporttörténeteire olyan fiatalok is kíváncsiak voltak, akiknek akkor talán még a szülei sem éltek.
A tegnap esti beszélgetés egyébként csak a kezdet: a Göcseji Múzeum – más témakörökben is – hasonló találkozásokkal készül az áprilisban megnyíló „Így éltünk a 70-es években” című új kiállítására.
yr/B.P.

Tartalom megosztása: