keresés a weboldalon

Elindult a Csarnok Kupa (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elindult a Csarnok Kupa (Videó)

2013 január 21 - hétfő
A zalaegerszegi Csarnok Kupát a Városi Sportcsarnok egykori igazgatója, Cuba Béla álmodta meg. Sportszerető kollégáival első alkalommal, még 1972-ben a Kilián György Általános Iskolában hívták életre a tornát. Miután 1980-ban elkészült a Városi Sportcsarnok, a Csarnok Kupa is átette a székhelyét. 1981-ben már a Stadion utcai létesítmény adott otthont a közel 50 csapatot megmozgató teremlabdarúgó tornának.

Ezek után évtizedekig komoly hagyománynak, és népszerűségnek örvendett a Csarnok Kupa. A rendezvény azonban 2006 után megszűnt. Idén több mint 6 éve elteltével újra életre hívták a focitornát.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere:

A város mellett a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség is üdvözölte a Csarnok Kupa felélesztését, mivel kiválóan szolgálja a nagypályás csapatok téli felkészülését is.

Józsi György, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke:

A kupa helyszíne természetesen a Városi Sportcsarnok lett ismét. Január 19-én 9 csapattal az Öregfiúk kategóriával indult újra a torna.

Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezető igazgatója:

A 35 év feletti korosztály versengését végül a ZTE-Öregfiúk csapata nyerte meg. Az együttesben többek között pályára lépett a ZTE 2002-es bajnokcsapatának két játékosa Balog Csaba, és Csóka Zsolt is, de mellettük a ZTE FC jelenlegi szakvezetői Preisinger Sándor és Lendvai Miklós is szerelést öltöttek.

A második helyen a Mama Africa MOL, míg a harmadikon az Ostrom Gumiszerelés gárdája végzett. A  teremtorna legjobb játékosának a Mama Africa MOL csapatából , Révész Imrét választották. A legjobb kapus a győztes csapatból Kópicz László, míg a gólkirály az Ostrom Gumiszerelés színeiben játszó Molnár Attila lett.

Február 1-én a felnőtt csapatok tornájával folytatódik a Csarnok Kupa, amikor is három napon keresztül zajlanak majd a mérkőzések.

GY. M./N.G.

Fotó:Seres Péter

Tartalom megosztása: