keresés a weboldalon

Járműipari együttműködés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Járműipari együttműködés (Videó)

2013 január 07 - hétfő
A Nyugat-Pannon térségre vonatkozó járműipari és mechatronikai központ kialakításáról döntött a kormány, amely kiemelt járműipari térséggé nyilvánította a Szentgotthárd-Szombathely-Zalaegerszeg háromszöget. Az erről szóló dokumentumot vasárnap Zalaegerszegen adta át az érdekelteknek Hende Csaba védelmi miniszter.

Az új járműipari együttműködés legfőbb tartópillére a szentgotthárdi Opel-gyár lehet – mondta Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere. „Az Opel németországi központja szerint a motorgyártás központja itt koncentrálódik Szentgotthárdon és az a félmilliárd eurós beruházás, amit létrehoztak itt Szentgotthárdon, arra joggal mondhatja mindenki, hogy az Opel a zászlóshajója tud lenni ennek az összefogásnak.” -nyilatkozta a zalaegerszeg.hu-nak.
Ha beindul a járműipari központ, több mint száz kis- és középvállalkozás profitálhat belőle.
Zalaegerszeg – ahonnan nemrég vonult ki egy nagy multinacionális cég – gazdasági erősödést vár az együttműködéstől, hiszen a jármű- és gépipar jelentős szerepet játszik a város gazdaságában – hangsúlyozta Gyutai Csaba polgármester.


 
Az együttműködést jóváhagyó – és kiemelten támogató – kormányhatározatot Hende Csaba védelmi miniszter adta át az érdekelteknek azzal, hogy a kormány segít az infrastruktúra fejlesztésében: például a 86-os út felújításában, az M9-es út megépítésében és a vasútvillamosításban. Sokat várnak ugyanis az együttműködéstől. 

A térségben jelenleg 20 ezren dolgoznak a járműiparban – a szakemberek azt mondják: ha az ágazat minden beszállítója magyar lenne, további 10 ezer új munkahely létesülhetne. 
yr/N.G.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: