keresés a weboldalon

Erőszakmentes nap (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erőszakmentes nap (Videó)

2013 január 07 - hétfő
Erőszakmentes napot szervezett vasárnap a Nebáncsvilág Lelkigondozó Műhely. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet az erőszak elutasítására, és arra, hogy a legnagyobb veszély a tizen-huszonévesek korosztályát fenyegeti.

Nem véletlen, hogy a rendezvény egyik vezérlő alakja, Mahatma Gandhi az erőszakmentesség kapcsán éppen Deák Ferenc munkásságát tanulmányozta, akinek végül is a békés kiegyezést köszönhetjük” – mondta köszöntőjében Gyutai Csaba. A polgármester utalt arra, hogy a magyarság legnagyobbjai mindig is az erőszakmentesség hívei voltak. 

Hende Csaba védelmi miniszter – a rendezvény fővédnöke – azt hangsúlyozta: a mai világban a katonák feladata sem a háborúskodás, hanem éppen ellenkezőleg: a béke megőrzése. A magyar katonák a világ több pontján is őrködnek a béke fenntartásán.


 
Fülöp Valter megyei rendőr-főkapitány szerint a legnagyobb veszélyt a hibás mintakövetés jelenti a fiatalok számára – ha rossz példát látnak, könnyebben tévedhetnek rossz útra.  

Az erőszakmentes nap résztvevői több előadást is meghallgathattak arról, a legnagyobb veszélyben lévő korosztályok hogyan kerülhetik el a bajt; a szakemberek felhívták a figyelmet a média felelősségére – és mindenekelőtt arra, hogy a legnagyobb biztonságot a szoros családi kötelékek jelenthetik. 
yr/N.G.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: