keresés a weboldalon

Véget ért a IX. Kárpát-medencei Mézfesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Véget ért a IX. Kárpát-medencei Mézfesztivál (Videó)

2012 december 03 - hétfő
Vasárnap este véget ért a IX. Kárpát-medencei Mézfesztivál és a Borlovagrendek VII. találkozója. A három nap alatt szakmai, ismeretterjesztő valamint szórakoztató programok sokasága várta az érdeklődőket a Keresztury VMK-ban. A fesztivál annak idején a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete és a Keresztury VMK kezdeményezésére jött létre.

Mézszentelő szentmisével folyatódott szombaton a Kárpát-medencei Mézfesztivál – a Mária Magdolna Plébániatemplomban Stórbel László apátplébános áldotta meg mind az édes nektárokat, mind a méhészeket.

Majd a városháza elé vonuló mézlovagrendeket Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntötte, a méz dicséterével.

Az alpolgármester szerint a Kárpát medencében nagy hagyományai vannak a méztermelésnek, Zala megye pedig a különösen jó méztermelő vidékek közé tartozik. De a mézfesztivál azért is fontos, mert újabb színfoltot jelent a város kulturális életében.

A mézfesztivál három napja alatt egyébként folyamatosak voltak a különböző mézek és a velük készült ételek bemutatói, kóstolói – és természetesen vásárolni is lehetett. Mindeközben átadták az idei méz-szépségverseny győztesének járó díjat is.

yr/B.P.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: