keresés a weboldalon

Jubileum az Idősek Gondozóházában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubileum az Idősek Gondozóházában (Videó)

2012 november 21 - szerda
Húsz évvel ezelőtt kezdte meg működését Zalaegerszegen az Idősek Gondozóháza a Landorhegyi u. 13. szám alatt. Ebből az alkalomból jubileumi ünnepséget tartottak, melyen a város elismerő oklevelét is átvehették. Ígéretet kaptak továbbá arra, hogy egy pályázatnak köszönhetően önkormányzati segítséggel az időszerű fejlesztésekre is sor kerül.

A zalaegerszegi idősügyi ellátás egyik legfontosabb intézményeként jelölte meg Gyutai Csaba polgármester a landorhegyi Idősek Gondozóházát. Emlékeztetett arra, hogy 1992-ben még csak 24 fő fogadására volt alkalmas, ám mostanra már 42 idős ember átmeneti elhelyezésére van lehetőség. Tekintettel arra, hogy a két évtized alatt az időközbeni rekontstrukció ellenére is időszerűvé vált a felújítás, Gyutai Csaba további fejlesztésre tett ígéretet. 


Dr. Halász Erzsébet az Idősek Gondozóházának vezetője köszöntőjében az ilyen és ehhez hasonló intézmények fontosságáról beszélt. Indokként kiemelte, hogy a jellemzően tömbházas lakásokban a legjobb szándék ellenére sem lehet minden esetben megteremteni a többgenerációs együttélés lehetőségét. Szólt arról is, hogy a megélhetés érdekében vállalt feladatok mellett egyre nehezebb betartani az öregekről való gondoskodás íratlan törvényeit. Munkájukról szólva megjegyezte: az itt dolgozók nap mint nap kihívásokkal néznek szembe, mert ez a feladatkör ezzel jár együtt. 


Az intézményben dolgozók tevékenységét Gyutai Csaba a város Nagy Oklevelével ismerte el.  Kiemelkedő szakmai munkájáért külön elismerésben részesült Semetke Gáborné, Horváth Istvánné, illetve Horváth Zoltánné. Ők mindhárman kezdetektől fogva, azaz húsz éve az intézmény dolgozói. Az ünnepséget kulturális műsor zárta, melyen többek között a Landorhegyi óvoda óvodásai kedveskedtek az idős embereknek.
V.N./E.K.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: