keresés a weboldalon

Zöld kampusz (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zöld kampusz (Videó)

2012 október 30 - kedd
Hogyan éljünk környezettudatosan? A kérdésre mától bárki választ kaphat, aki ellátogat a Budapesti Gazdasági Főiskola Zalaegerszegi Karának kampuszába. Az intézmény a regionális fejlesztési alapból 143 millió forintot nyert egy komplex fenntarthatósági programra. Ennek fejeződött be az első üteme.

Hivatalosan is megnyitotta kapuit a közönség előtt a Zöld kampusz Zalaegerszegen. Az első látogatókat Solt Katalin dékánasszony vezette körbe. Egy tanösvényen bemutatják, milyen káros hatások érik a környezetet.

A főiskolán keletkezett hulladék mennyisége jelentős. Ezért szelektív hulladékgyűjtő szigeteket építettek. Így könnyebb és gyorsabb az újrahasznosítás.

Egy tárolómedencébe pedig az esővizet gyűjtik. A kollégium mellékhelyiségeit ezzel öblítik. Így mintegy 53 százalékkal csökkentik vízfogyasztásukat.

A tanszéki épületben nem ez volt az egyetlen fejlesztés. Homlokzatát szigetelték, nyílászárókat cseréltek és egy napelemmel is ellátták. Emiatt az iroda energia besorolása D-ről A-ra javult.

A Zöld kampusz szorosan illeszkedik Zalaegerszeg Ökováros programjához- fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.


Egy kerékpártárolót is kialakítottak, így a kampusz közlekedését is környezetbaráttá tették. A komplex fenntarthatósági program révén a civilek is megismerkedhetnek a környezettudatos magatartás lényegével. Konferenciákon kaphatnak információkat az energiahatékonyságról és a megújuló energiaforrásokról, és az alkalmazásárukra vonatkozó fejlesztésekről.

S.Z./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: