keresés a weboldalon

Új munkahelyek Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új munkahelyek Zalaegerszegen (Videó)

2012 október 16 - kedd
Bővítik az inkubátorházat Zalaegerszegen. A megnövekedett kereslet miatt van szükség az új épületszárnyakra. A két rész mintegy 4000 négyzetméteren épül és várhatóan 120 új munkahelyet teremt három éven belül.

Várhatóan 1700 négyzetméteren 12 darab műhelynek és 10 darab irodának ad majd helyet az egyik szárny. A terület keleti részén egy 2300 négyzetméteres létesítmény épül, irodákkal, műhellyel, szociális helyiségekkel és tárgyalóval. Mindez közel 572 millió forintba kerül, melyhez a Széchenyi Terv pályázatán mintegy 172 millió forintot nyertek- tudtuk meg Gyutai Csaba polgármestertől.

A jelenlegi inkubátorházat 2010-ben építették. Alig egy év alatt az összes kiadó hely elkelt. Az elmúlt időszakban 25 cég fordult meg közülük jelenleg 19 működik a létesítményben. Volt olyan vállalkozás, amely saját telephelyet létesített, ezért hagyta el az inkubátorházat- fogalmazott Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója. 

Már több cég jelezte, igényt tartanak a kiadó helyekre. Közülük a Novontech már biztosan 40 emberrel érkezik. A cég vállalta azt is 4-5 éven belül 60-70 fővel növeli a munkavállalói számát – hangzott el az ünnepségen. 

A rendezvény végén letették az alapkövét a két új szárnynak. A munkálatokat várhatóan 2013 márciusára befejezik. 
S.Z./B.P.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: