keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elsőosztályú maradt a Zalakerámia ZTE KK (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elsőosztályú maradt a Zalakerámia ZTE KK (Videó)

2012 augusztus 10 - péntek
Elsőosztályú maradt a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabda csapata. A Magyar Kosárlabda Szövetség elnöksége hétfőn döntött úgy, hogy 12 csapat – plusz az Adria Ligában induló Szolnok – részvételével írja ki a férfi bajnokságot, és az előző évi rangsor alapján egy csapatnak még helyet biztosít a legfelsőbb osztályban. Szerdán pedig az is eldőlt: a zalaegerszegi alakulat kap indulási jogot.

Amikor kiesett a kosárcsapat az élvonalból azt remélte a város vezetése, hogy mindez rövid időre szól. Arra viszont senki nem számított, hogy ilyen hamar visszajut az NB1 ‘A’ csoportjába az alakulat – kezdte a sajtótájékoztatót Gyutai Csaba. A polgármester megfogalmazta azt is: egy lassú építkezést szeretne látni az egyesületnél és a biztos bennmaradást. Szólt arról is: az önkormányzat önmaga nem tudja finanszírozni a klub működését.

Bemutatkozott a sajtó képviselőinek Urbanics Pál az egyesület új ügyvezetője, aki augusztus óta tölti be ezt a posztot. Elmondta: komoly szakmai munka folyik a klubnál, ahová a nyáron visszatért Völgyi Péter is. A szakmai igazgatóval közösen most a keret megerősítésén dolgoznak.

A sajtótájékoztatón kiemelték a szurkolók aktivitását is. Mondván a tavalyi bajnokságban egyedül ők nyújtottak elsőosztályú teljesítményt. Remélik idén ez már nem csak a publikumról mondható majd el.

S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: