keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Önkormányzati támogatás a pótfelvételihez (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Önkormányzati támogatás a pótfelvételihez (Videó)

2012 augusztus 06 - hétfő
Átvállalja az önkormányzat a pótfelvételi eljáráson bejutó mechatronikai mérnökhallgatók egy éves költségtérítését. Amint azt Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta: a képzés valós piaci igényeket elégít ki, így kiemelt feladatának tekinti a műszaki képzések támogatását.

240 ponttal lehetett bekerülni a Nyugat-magyarországi Egyetem zalaegerszegi mechatronikai mérnök képzésre. Normál felvételi eljárásban 34-en kezdhetik meg tanulmányaikat a campuson. Zalaegerszegen 10 éve működik műszaki képzés. A Karrier Iroda és Diákcentrum felmérése alapján az itt végzett mérnökök száz százaléka el tudott helyezkedni a munkaerőpiacon. A városi önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a közép és felsőfokú műszaki képzések támogatását. Így idén a pótfelvételi eljáráson bejutó valamennyi hallgató teljes első két félévi összegét az önkormányzati fizeti. A költségtérítés összege félévenként 175 ezer forint – tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.

A pótfelvételiket elektronikus és postai úton lehet eljuttatni az Oktatási Hivatalhoz. Ezúttal azonban már csak egy helyet jelölhetnek meg a leendő hallgatók.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: