keresés a weboldalon

Búcsú az Ady utcai óvodától (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Búcsú az Ady utcai óvodától (Videó)

2012 június 20 - szerda
Egy híján százhúsz évi működés után bezárt az Ady utcai óvoda, Zalaegerszeg első „kisdedóvója”. Az intézményt már-már családi ünnepségen „búcsúztatták” szerdán délelőtt. Az épület falán emléktáblát avattak – a gyerekek pedig ezentúl a felújított Kis utcai óvodába járnak.

Az ünnepségre a csoportszobák egy része nosztalgikus kiállítóteremmé változott: az óvoda dolgozói 119 év emlékeit gyűjtötték össze – régi iratokat, fényképeket, játékokat. A tárlat valóságos időutazás sok-sok Ady-s óvodásgeneráció életében. A vendégek között is sokan voltak, akik ide jártak, például Panácz Antal volt önkormányzati képviselő és Balaicz Zoltán alpolgármester.

Gyutai Csaba polgármester köszöntőjében arról beszélt: Zalaegerszegen az Ady-óvoda megnyitásával kezdődött a kisgyerekek intézményes nevelése, a város első polgármesterének kezdeményezésére.

Az óvoda dolgozói egyébként nem búcsúnak tekintették ezt a napot – de persze ettől kezdve „csak” emlék mindaz, ami itt történt. Horváthné Ambrus Mariann óvodavezető úgy fogalmazott: kettős érzéssel hagyják ott a régi óvodát, hiszen mindvégig nagyon jó közösség dolgozott itt, a gyerekek pedig családias környezetben nevelkedtek.

Végül – a helyi védettségű épület falán – emléktáblát lepleztek le. Hogy mi lesz az épület további sorsa, egyelőre nem dőlt el – több elgondolás is létezik. Az azonban bizonyos, hogy július végén teljesen kiürítik, a gyerekek pedig a város legmodernebb gyermekintézményébe, a közelmúltban felújított és kibővített Kis utcai óvodába költöznek.

yr/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: