keresés a weboldalon

Ökolábnyom-teszt a Páterdombi Szakiskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ökolábnyom-teszt a Páterdombi Szakiskolában

2012 május 24 - csütörtök
Környezetvédelmi pályázati program kezdődött a Páterdombi Szakképző Iskolában. Az „Iskolai rendezvények az élhető jövőért” című pályázat keretében csütörtökön egy ökolábnyom-tesztet töltöttek ki a diákok – később pedig még több, a környzettudatosságra felkészítő rendezvényt is szerveznek. Az intézményben évek óta nagy figyelmet fordítanak a fiatalok „zöld” szemléletének kialakítására – a pályázaton nyert 4,7 millió forint erre újabb lehetőséget ad.

Közlekedési, energia- és vízfogyasztási szokások, táplálkozás, környezettudatos magatartás – ilyesmikre kérdez rá az a tesztlap, amelynek kitöltése és elemzése után megtudhatják a diákok: vajon mekkora ökológiai lábnyomuk – és egyáltalán mit is jelent ez a fogalom?

Májusban és júniusban egyébként összesen 5 rendezvényt bonyolítanak le a pályázati project keretében. A rendezvények egy-egy környezetvédelmi film vetítésével kezdődnek, majd a gyerekek környezeti nevelők vezetésével beszélgetést folytatnak a látottakról. Végül ismeretterjesztő, interaktív csoportfoglalkozásokon vesznek részt. Itt megismerkedhetnek a bioételekkel, hulladékaink sorsával, mindennapi használati eszközeink energia hatékony, környezetbarát és energia pazarló, környezetszennyező fajtáival, ökológiai lábnyomunkkal, valamint e témák honlapjaival.
 

yr

Tartalom megosztása: