keresés a weboldalon

Hallottad-e hírét Bukicsának, Zsigérnek? Történelmi séta (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hallottad-e hírét Bukicsának, Zsigérnek? Történelmi séta (Diákújság pályázat)

2012 május 18 - péntek
A falu 800. évfordulója alkalmából versenyt rendeztek iskolánkban.

Az osztályunkat két csapatra osztottuk, így vettünk részt a versenyen.  Változatos feladatokat kellett teljesítenünk. Elsőként menetlevelet készítettünk. Mivel a csapat neve Lovász volt, ezért a csizma alakot választottuk. Jól sikerült, amiért 10 pont lett a jutalmunk. Akárcsak a vaktérkép, a TOTÓ és a puzzle versenyszámokban. Utolsó, egyben kedvenc versenyszámként következett a tornatermi akadálypálya. Kúszással kezdtük, majd dobbantóról fel kellett ugrani egy zsámolyra. Nagyon élveztük ezt a két feladatot is, de a számomra legérdekesebb rész még csak ezután következett. Egy pad segítségével fel kellett mászni a bordásfalra, majd néhány méter megtétele után, szintén egy padon lemászni. A földre letett hullahopp karikákon való átfutás már csak lazításnak tűnt, pedig úgy kellett teljesíteni, hogy nem léphettünk rá a karikára. Levezetésként utoljára hemperegni kellett. A már ekkor is vidám hangulatot a 10 pont bezsebelése fokozta még tovább.

Csapatunk a maximális pontszám megszerzésével 1. , a másik csapatunk a 3. helyezett lett.

Temlén Máté 4.a
Öveges József ÁMK

Nagyon várom vissza ezt a versenyt, hiszen izgalmasak voltak a feladatok. Sok érdekeset tudtunk meg Lovászfalváról. (Andráshida)

Belső Mátyás 4.a
Öveges József ÁMK

Az iskolánk ismét kitűnő programokkal szolgált a tanulók számára. Csapatokban túrára indultunk, hogy jobban megismerhessük Andráshida múltját. Figyelemmel fürkésztük a gyárlátogatásokon elhangzottakat, amelyek sok érdekes információt tartalmaztak. Örömmel töltöttük ki a feladatlapokat az elhangzottak alapján, hisz mindenkiben dúlt a versenyszellem. Büszkék lehetünk az iskolánkra, hogy ilyen érdekes dolgok megismertetésére is szakít időt.

Takács Nikolett 8.a
Öveges József ÁMK

Tartalom megosztása: