keresés a weboldalon

Andráshida 800 éves (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Andráshida 800 éves (Diákújság pályázat)

2012 május 18 - péntek
Örülök, hogy az elmúlt évben részese lehettem a 800 éves évforduló rendezvényeinek.

Nagy élményt jelentett számomra a gyermeknapi történelmi verseny, s a baranta bemutató. Érdeklődéssel figyeltem a sok kis apróságot, amint a népi játszóházon foglalatoskodtak, s milyen élvezettel csúsztak le az óriáscsúszdán.

A Szent Iván-éji bográcsozás, az azt követő bál már több éve ad lehetőséget a felnőttek számára a kikapcsolódásra.

Első alkalommal ünnepeltünk közösen augusztus 20-án a templomkertben a délelőtti ünnepi szentmise és Szent István-szobornál lévő megemlékezés után. A délután folyamán nagyon szép hangversenyt adtak a városi zeneiskola tanárai, növendékei.

A szüreti rendezvényünk legnagyobb eseménye a Csodaszarvas-életfa átadása volt, amelyen én is szerepeltem. A nap a felvonulással folytatódott és szüreti mulatsággal ért véget.

A legszebb rendezvény azonban a Szent András-napi volt. A szoboravató és kiállítás-megnyitó után az ünnepi műsor keretében időutazást tettünk a honfoglalástól II. András király koráig, az andráshidai vitézek (Fábián és Vince) birtokadományozásáig. Megismerkedhettünk még Varga Kálmán bácsi könyvével, amely Andráshida nyolc évszázadát mutatja be. Remélem, emlékezetes marad mindannyiunk számára a 2011-es esztendő.

Sümegi Zoé 7.a
Öveges József ÁMK

Tartalom megosztása: