keresés a weboldalon

VIII. Göcsej Filmszemle a Zalaegerszegi Televízióban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

VIII. Göcsej Filmszemle a Zalaegerszegi Televízióban (Videó)

2012 május 14 - hétfő
Dokumentumfilm, kisjátékfilm, filmetűd kategóriákban közel 60 alkotás érkezett a VIII. Göcsej Filmszemlére. A mozgóképes találkozót a hétvégén rendezték a Zalaegerszegi Televízióban. A filmes mustrára az ország minden részéből és még a határon túlról is érkeztek résztvevők.

Két napon át láthatták a filmeket a Zalaegerszegi Televízió stúdiójában. Több mint 12 óra folyamatos vetítés alatt sokszor megtelt a nézőtér. Az idei szemlén az amatőr és profi filmesek egyaránt képviseltették magukat- hangsúlyozta Lovass Tibor főszerkesztő.

A díjátadóra megtelt a stúdió. A zsűri elnöke Halmy György köszöntőjében elmondta: ha nem lenne bíráló is eljönne a fesztiválra, hiszen a Göcsej Filmszemle nem csupán egy verseny, hanem egy filmes fórum is.

A kisjátékfilm kategóriában a C.R.A.S.H-961 című film nyert. Az alkotók közel 400 kilométert utaztak Zalaegerszegre- tudtuk meg Szalkai Pétertől.

A történet egyik betétdalát Szkok István, a Zalaegerszegi Televízió szerkesztő-műsorvezetője szerezte.

A díjátadó után a hagyományok szerint a zsűri és az alkotók részvételével elkezdődött a filmek elemzése. A filmszemle legjobb alkotásai egyébként az MTV Átjáró című műsorában is láthatóak lesznek majd.

S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: