keresés a weboldalon

Húsvéti forgatag az Öveges József ÁMK-ban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Húsvéti forgatag az Öveges József ÁMK-ban

2012 május 11 - péntek
Iskolánk most is, mint minden évben, remek programokkal állt elő diákjai számára. A húsvéti forgatag nyitánya a reggeli áldás volt, amelyre a bejárati aulában került sor. Az eseményt az énekkar színesítette. Megtekinthettük a húsvéti nyulakat is. Nagyon aranyosak voltak, senki nem ment el mellettük anélkül, hogy meg ne simogassa őket.

A fiúk locsolóversekkel kedveskedtek a lányoknak az iskolarádión keresztül, amellyel nagy sikert arattak. A merészebb diákok részt vehettek a nyuszi szépségversenyen, amire valamennyi tanuló elküldhette a szavazatát. A versenyzők gondosan összeválogatott jelmezükben vonultak fel a tornacsarnokban.

Ezt követően húsvéti misztériumjátékot tekinthettünk meg a színjátszók előadásában. Megelevenedtek Jézus életének legfontosabb eseményei, benne a kereszthalállal és a feltámadással. Büszkék vagyunk tehetséges diáktársainkra, akik emlékezetessé tették a kereszténység nagy ünnepét.

Az alsó tagozatosok tojáskeresésen vehettek részt. A nagyobbak piros csokitojásokat rejtettek el, amiket a kisebbek nagy lelkesedéssel kutattak fel a délután folyamán.

Végül a felső tagozatos osztályok nyuszihokit játszhattak a tornateremben egymás ellen. Volt, aki nyúljelmezbe bújt, és volt, aki egész komolyan vette a nyúlszerepet.

Nagyon jó hangulatban telt a húsvéti forgatag, mindenki remekül érezte magát, és már alig várják az újabb húsvéti programokat.

Takács Nikolett 8. a
Öveges József ÁMK

Tartalom megosztása: