keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megállapodást írt alá a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a zalaegerszegi önkormányzat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megállapodást írt alá a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a zalaegerszegi önkormányzat (Videó)

2012 május 10 - csütörtök
Csütörtökön ülésezett Zalaegerszeg közgyűlése. A napirendi pontok tárgyalása közben egy együttműködési megállapodást is aláírtak a városvezetők. Ennek értelmében a Roma Nemzetiségi Önkormányzat ezután is számíthat a város támogatására.

Zalaegerszegen 1994 óta van megállapodás a város és a megyeszékhelyen működő kisebbségi önkormányzat között. A 2011-es új nemzetiségi törvény értelmében viszont, június elsejéig egy újabb együttműködési megállapodást kell kötnie a feleknek- hangsúlyozta Balaicz Zoltán alpolgármester.

Így a kisebbségi önkormányzatnak továbbra is biztosítja a 6,6 millió forintos éves működési költségét a városi önkormányzat. A megállapodás – mint Dömötör Csaba a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke fogalmazott – nem csupán egy leírt szöveg, hanem partneri viszony.

A város vezetése továbbá vállalta azt is, a működési támogatáson felül a kisebbségi önkormányzat egyéb rendezvényeit is támogatja 2-300 ezer forinttal, így a hátrányos helyzetű roma fiatalok nyári táborát és a karácsony előtti Mikulás ünnepséget.

S.Z./B.P.

Tartalom megosztása: