keresés a weboldalon

„Zúzz velünk!” – ajándékkoncert volt a XVIII. Egerszeg Fesztivál első rendezvénye (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Zúzz velünk!” – ajándékkoncert volt a XVIII. Egerszeg Fesztivál első rendezvénye (Videó)

2012 május 04 - péntek
Pénteken este hirdették ki a „Zúzz velünk” című elektronikaihulladék-gyűjtő akció eredményét – amivel „félhivatalosan” megkezdődött a XVIII. Egerszeg Fesztivál. A megnyitón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. Egyébként mind a hulladékgyűjtő akciót, mind az eredményhirdetést követő jutalom-koncertet a Flextronics szervezte. A fellépők között olyan népszerű előadók voltak, mint például Vastag Csaba vagy Fluor Tomi.

A Flextronics – „Zúzz velünk!” címmel – tavaly októberben indított környezetvédelmi akciót minden városban, ahol gyára van, így például Sárváron, Tabon és Zalaegerszegen. A program során ökológiai előadásokat tartottak az érintett települések iskoláiban, majd elektronikaihulladék-gyűjtő versenyt és egy különleges művészeti pályázatot is hirdettek: utóbbiban az volt a feladat, hogy a diákok elektronikai hulladékokból készítsenek képzőművészeti alkotásokat. Az eredmény azt mutatta: sikerült mozgósítani a fiatalokat – akik több mint 30 tonnányi „elektro-szemetet” gyűjtöttek össze – mondta a zalaegerszeg.hu-nak a Flextronics Hungary társadalmi felelősségvállalásért felelős igazgatója, Moórné Kercsmár Rita, hozzátéve: a legjobbaknak szervezték a pénteki zalaegerszegi jutalom-koncertet.

Balaicz Zoltán alpolgármester szerint szerencsés, hogy így egybeesnek a különböző programok, hiszen egy környezetvédelmi programsorozat záró rendezvénye egyszersmind a XVIII. Egerszeg Fesztivál nyitánya is. Balaicz Zoltán szerint a május 13-ig tartó kavalkádban mindenki megtalálja a kedvére való programot, és a fesztivál sok érdeklődőt vonz a városon kívüli térségekből is.

A péntek esti koncerten fellépett Lola, Brasch Bence, Vastag Csaba és Fluor Tomi, nagy sikert aratva fiatal rajongóik körében.

yr/T.S.

Tartalom megosztása: