keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megérkeztek az első érettségi tételek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megérkeztek az első érettségi tételek (Videó)

2012 április 26 - csütörtök
Idén több mint ezer diák érettségizik Zalaegerszeg középiskoláiban. A tanulók között 250-en előrehozott vizsgát tesznek, közel 200-an pedig emelt szintű érettségire készülnek. A folyamatosan érkező érettségi tételeket a polgármesteri hivatalban őrzik.

Szerdán megérkeztek az első érettségi feladatsorok a polgármesteri hivatal szigorúan őrzött szobájába. A lezárt dobozokban fizika, kémia és biológia tételek lapulnak. Elsőként a középiskolák igazgatói nézhetnek
bele, hogy ellenőrizzék hiánytalanságukat – tudtuk meg Szemes Bélától a polgármesteri hivatal középiskolai szakreferensétől.

A megszokottnál pár nappal később, május 7-én kezdődik az érettségi: hétfőn magyarból, kedden matematikából, szerdán történelemből vizsgáznak a végzősök. Zalaegerszegen a tanulók zöme a korábbi évekhez hasonlóan közép szintű vizsgát tesz. 191-en emelt szinten adnak számot tudásukról. Legtöbben a történelmet választották, a magyarból érettségizők száma azonban csökkent – emelt szinten mindössze 5-en vizsgáznak majd.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: