keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megkezdődött a VIII. Zalaegerszegi Főiskolás Fesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megkezdődött a VIII. Zalaegerszegi Főiskolás Fesztivál (Videó)

2012 április 17 - kedd
Tegnap kezdődött a VIII. Főiskolás Fesztivál. A Zalaegerszegen működő három felsőoktatási intézmény közös programsorozata színes kínálattal állt elő. Kedden például koncerteken, főzőversenyen, szabadtéri programokon vehettek részt a hallgatók.

Minden eddiginél változatosabb programokon vehetnek részt Zalaegerszeg főiskolásai. A három hallgatói önkormányzat szórakoztató és szakmai programokat szervezett. A Főiskolás Fesztivált a város 1,5 millió forinttal támogatta -tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.

A VIII. Főiskolás Fesztiválon a város 3 felsőoktatási intézményének mintegy 1500 hallgatója vesz részt. A Pécsi Tudományegyetem zalaegerszegi diákjai ma főzőversenyre nevezhettek. A csapatok zömében babgulyást és chilis babot készítettek. A kifinomult konyhai technikák helyett azonban a leginkább jókedv dominált a versenyen.

A hallgatókat délután olyan együttesek szórakoztatták, mint például az Acoustic Blues Duo Band.

Holnap azonban már szakmai előadások várják az egészségügyi főiskola hallatatóit. Gyógytornászok, ortopédusok, rehabilitációs szakemberek tartanak fórumot a legújabb szakmai eljárásokról.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: