keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlés után – új nagyberuházó települne a déli ipari parkba (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után – új nagyberuházó települne a déli ipari parkba (Videó)

2012 április 13 - péntek
Huszonhét napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A testület most először adományozott posztumusz díszpolgári címet: Mindszenty József bíboros, esztergomi érseknek, Magyarország utolsó hercegpírmásának, a város egykori apátplébánosának. Pro Urbe díjat Devecz Miklós, a város gazdasági életének egyik kimagasló alakja kapott. A közgyűlésen elhangzottakról pénteken tartottak sajtótájékoztatót.

A képviselőtestület megvitatta az Állami Számvevőszék jelentését: eszerint a 23 megye jogú város közül Zalaegerszeg gazdálkodik a legjobban – jelentette be a tájékoztatón Gyutai Csaba polgármester, aki elmondta: meglévő hitelállományát a város akár egy összegben is ki tudná fizetni.

A város gazdaságára nézve biztató fejlemény, hogy a déli ipari parkban egy új nagyberuházó készül letelepedni – tette hozzá Gyutai Csaba. Másfél hektáros területen épülne föl a gyártóbázis, ahol autóipari elektronikai termékek készülnének.

A közgyűlés határozott arról is, hogy felülvizsgálnak minden, az Aquacity-re – és különösen a gébárti termál-beruházásokra – vonatkozó szerződést, és új megállapodásokat kötnek annak érdekében, hogy a város idegenforgalma az eddigieknél kedvezőbb helyzetbe kerüljön.

yr/B.P.

Tartalom megosztása: