keresés a weboldalon

A Víz Világnapjára emlékeztek az ovisok is

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Víz Világnapjára emlékeztek az ovisok is

2012 március 22 - csütörtök
Rajzoltak, kézműveskedtek, és ügyességi játékot játszottak a Belvárosi Óvodában a víz világnapja alkalmából. Az Ökováros rendezvénysorozathoz kapcsolódó programokra a város 17 óvodáját is meghívták.

A belvárosi óvoda folyosóin kiállítás fogadott bennünket. A város óvodásainak munkái a víz világnapjához, a fenntartható életmódhoz kapcsolódnak. Rajzoltak, festettek, de készült kép például kupakokból is. Délelőtt pedig vízhez kapcsolódó programokat szerveztek a kicsiknek, amire a város összes óvodását meghívták.

– A rendezvény célja, hogy már óvodás korban kialakítsuk a környezettudatos gondolkodást a gyerekeknél. Felhívjuk a figyelmüket a víz szerepére, és védjük a környezetüket. A programokat úgy állítottuk össze, hogy a gyerekek korának megfelelő legyen és még jól is érezzék magukat – mondta Horváthné Ambrus Marianna, a Belvárosi I. számú Integrált Óvoda vezetője.

Az intézmény első alkalommal rendezett ünnepi programot a víz világnapja alkalmából, kapcsolódva ezzel az Ökováros Zalaegerszeg rendezvénysorozathoz.

– 2 évvel ezelőtt hirdette meg a város Ökoprogramját, ami arról szól, hogy egészséges környezetben tudjunk élni és meg tudjuk őrizni mindezt a jövő generációinak. Azt szeretnénk, ha minél több környezettudatos program gazdagítaná az óvodák és iskolák mindennapjait – mondta Doszpoth Attila alpolgármester.

A gyerekek a délelőtt során többek között megismerkedhettek a víz körforgásával. A kreatív sarokban pedig ásványvizes üvegekből virágdekorációk készültek, emellett lehetőség volt az aktív testmozgásra is. Az ovisok vizes poharakkal egyensúlyozva mérhették össze ügyességüket.

DZsu

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: