keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

VIII. Göcsej Filmszemle (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

VIII. Göcsej Filmszemle (Videó)

2012 február 28 - kedd
Május 11-12-én ismét Göcsej Filmszemle a Zalaegerszegi Televízió szervezésében. Kisjátékfilm, dokumentumfilm, filmetűd kategóriában nevezhetnek az alkotók. A háromtagú zsűri egyike Halmy György filmrendező lesz.

A Göcsej Filmszemlét 2005-ben az akkor 20 éves Zalaegerszegi Televízió indította útjára. Az előző években több mint 400 alkotótól érkeztek pályaművek. Sokan pedig visszatérő vendégei a szemlének. Szkok István eddig 4 filmjével nevezett. Azt mondja ez jó lehetőség arra, hogy megismerjék egymást a filmesek és akár segítsék is egymás munkáját.

Idén a pályázatokat kisjátékfilm, dokumentumfilm, filmetűd kategóriában küldhetik be az alkotók. A műfaji korlátokon kívül azonban nincsenek megkötések. A Göcsej Filmszemlére bárki nevezhet. – tudtuk meg Lovass Tibortól a Göcsej Filmszemle főszervezőjétől.

A pályázat kiírója a Zalaegerszegi Televízió ingyen biztosítja a jelentkezők egy estére szóló szállását és étkezését is. Emellett lehetőséget ad arra is, hogy elkészült filmekből kétperces előzetes jelenhessen meg a zegtv.hu internetes portálon.

Újdonságot jelent, hogy idén a Göcsej Filmszemle az Egerszeg Fesztiválon is megjelenik. A szemle legjobb alkotásait a Kvártélyház udvarán is megtekinthetik a fesztiválozók- mondta Tompagábor Kornél az Egerszeg Fesztivál főszervezője.

A pályázat benyújtásának határideje április 13-a. A részletekről bővebben a www.zegtv.hu/filmszele oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: