keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megmenekülhet a ZTE FC (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megmenekülhet a ZTE FC (Videó)

2012 február 17 - péntek
Sikerrel jártak a tárgyalások egy hazai pénzügyi befektető céggel – mondta Nagy Ferenc a ZTE futballklub elnöke, majd hozzátette: a támogatói szerződést hétfőn írhatják alá. A hónapok óta anyagi gondokkal küzdő egyesület így egy időre rendezni tudja tartozásait, ám mindez végleges megoldást nem nyújt a társaság részére.

Tavaly novemberben kezdődtek a problémák, a ZTE azóta nem tud bért fizetni a klubnál dolgozóknak, beleértve a játékosokat és a szakmai stábot egyaránt. A pénzügyi probléma az elmúlt hónapban már a klub fennállását is veszélyeztette. A hazai pontvadászat sereghajtója, amennyiben aláírják hétfőn a szerződést, folytatni tudja a
bajnokságot – mondta el Nagy Ferenc a klub elnöke, majd hozzátette: ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetnek. Ahhoz, hogy a klub pénzügyi helyzete végleg stabilizálódjon, még sokat kell dolgozni. A szerződés aláírásával viszont a játékosok és a szakmai stáb is hozzájuthat a fizetéséhez.

Az átigazolásokkal is szeretnék növelni a klub bevételét. Nagy Ferenc elmondta: a saját fiataljaikat szeretnék visszahozni a ZTE-hez és tapasztalt játékosokkal is erősítenének, ám minderre csupán pár napjuk maradt, mivel az átigazolási szezon február 21-én lejár. A csapatot felkészülési mérkőzésen legközelebb holnap, azaz szombaton a stadion mögötti műfüves pályán láthatják. Akkor a Sopron gárdáját látja vendégül a ZTE.

S.Z/B.P.

Tartalom megosztása: