keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Lehet pályázni a termofor kémények átépítésére (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lehet pályázni a termofor kémények átépítésére (Videó)

2012 február 10 - péntek
Ismét pályázhatnak a lakóközösségek a termofor kémények átépítésére Zalaegerszegen. A közgyűlés legutóbbi ülésén döntött arról, hogy húszmillió forintot különít el erre a célra. A nyertes pályázók így gazdaságosabban építhetik át veszélyessé vált kéményeiket.

A Lángőr 94 Kft. emberei az Arany János utcába mentek pénteken reggel, itt ugyanis még termofor kémények vannak. Szakvéleményt állítanak ki a füstelvezetőkről, mivel a lakók szeretnének pályázni.

Németh Zoltánné örül a pályázati lehetőségnek.

Az 50-es évektől nagyon sok ilyen füstelvezetőt építettek, egészen 1986-ig; akkor tiltották be a termofor kémények építését, mert működésük nem biztonságos- hangsúlyozta Havasi Zoltán, a Lángőr 94 Kft. igazgatója.

A megyeszékhelyen 1513 darab ilyen kémény van még jelenleg; ez nagyjából 5000 lakást érint. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a közelmúltban írt ki pályázatot a termofor kémények átépítésére és mivel a megyeszékhelyen jóval több ilyen füstelvezető van, mint például Nagykanizsán, így a város vezetése is támogatja az átépítéseket – tudtuk meg
Gyutai Csaba polgármestertől.

A társasházakban minden lakónak bele kell egyeznie az átépítésbe, mivel közös tulajdonról van szó. A közösségeknek március 12-ig kell az önkormányzathoz benyújtani a pályázatokat, ezután kérhetik a támogatást a minisztériumtól.

S.Z./E.K.

Tartalom megosztása: