keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Évet értékeltek a Zalavíznél (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évet értékeltek a Zalavíznél (Videó)

2012 január 10 - kedd
Szennyvízből üzemanyag – ha egy mondatban kellene megfogalmazni a Zalavíz Zrt. 2011-es évét akkor ez lenne az – mondta Nagy András. A vezérigazgató hozzátette: stabil gazdálkodással zárták az elmúlt évet, amely fordulópont volt – nem csak a vállalat -, de Zalaegerszeg életében is.

Szeptember 2-án, az országban, sőt Közép-Európában egyedülálló kishaszon-gépjármű flottát helyezett üzembe a Zalavíz Zrt. Több év technikai fejlesztés csúcsára érkezett ezzel a vállalat 2011-ben. – mondta Nagy András, majd hozzátette: A szennyvíztelepen szennyvíziszapból biogázt állítanak elő és megfelelő tisztítási eljárás után, ezt üzemanyagként felhasználják. Mérföldkőként említette a vezérigazgató azt a konzorciumi szerződést, amelyet a Zala Volán a városi önkormányzat és a Zalavíz írt alá. A megállapodás értelmében a három vezető szeretné elérni, hogy – a megyeszékhely ökováros projektjéhez kapcsolódóan – egy helyijáratú autóbuszt biogázzal működtessenek. Ez szorosan kapcsolódik a Zalavíz közösségi céljaihoz is.

A jövőről szólva Nagy András elmondta: 2011 év végén új viziközmű törvényt fogadtak el. Ennek értelmében idén az ellátás biztonságának a növelése a legfontosabb feladatuk. További célként fogalmazta meg az újabb természeti erőforrások kiaknázását és a fogyasztóbarát működést.

S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: