keresés a weboldalon

Újévi polgármesteri fogadás a Díszteremben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újévi polgármesteri fogadás a Díszteremben (Videó)

2012 január 09 - hétfő
Hagyományos újévi polgármesteri fogadáson látták vendégül pénteken este a város gazdasági és közéletének kiemelkedő szereplőit a közgyűlés dísztermében. Gyutai Csaba mondott pohárköszöntőt.

„Kérem, jöjjenek közelebb, nincs okunk a sarokban állni” – így biztatta pohárköszöntője elején a meghívottakat Gyutai Csaba. Zalaegerszeg polgármestere sikeresnek értékelte az elmúlt évet, hiszen alacsony a munkanélküliség, hitel felvétele nélkül gazdálkodik az önkormányzat, és a város előkelő helyen áll a legélhetőbb települések listáján.

Gyutai Csaba ugyanakkor a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: kétségkívül nehéz év előtt állunk, de a város mindent megtesz annak érdekében, hogy lakói minél kevesebbet érezzenek meg a gondokból.

Az ünnepségen átadták az innovációs díjakat is: Ott Tibor, a Binax C.C. Kft. ügyvezetője, és Kozma Tibor, a Kozma Kft. ügyvezetője vehette át az elismerést – Horváth László szobrászművész alkotását.

Mindkét díjazott úgy nyilatkozott a zalaegerszeg.hu-nak, hogy sikeresen beilleszkedtek a város gazdasági és társadalmi életébe, munkahelyeket teremtettek, tevékenységükkel pedig hozzájárulnak Zalaegerszeg gazdasági fejlődéséhez – a díj pedig a kölcsönös kötődést is jelképezi.

A Kozma Kft.-nek az épületgépészet a szakterülete. Kozma Tibor ügyvezető szerint itt is jelentős szerep jut az innovációnak; elég csak az energiatakarékos megoldásokra gondolni – tette hozzá.

A Binax Kft. call-centerek fejlesztésével foglalkozik – de Ott Tibor ügyvezető is jobban szereti az emberi hangot, mint például IWR-t, azaz az intelligens feleletválasztó rendszereket …

Az újévi polgármesteri fogadás egyébként alkalmat adott azokra az informális beszélgetésekre is, amelyekre máskor talán nem jut elég idő. A zalaegerszeg.hu-nak Gyutai Csaba polgármester bővebben is beszélt erről.

A fogadáson egyébként a Pálóczi Horváth Ádám növendékeivel együtt muzsikáló Petely Jazz Quinett szolgált színvonalas programmal; az egyik legnagyobb zalaegerszegi cég pedig egy tekintélyes méretű hordó minőségi vörösborral járult hozzá a jó hangulathoz.

yr/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: