keresés a weboldalon

„Krampuszlányok” – Minszentysek zalaegerszegi kalandtúrája (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Krampuszlányok” – Minszentysek zalaegerszegi kalandtúrája (Diákújság pályázat)

2012 január 09 - hétfő
A Mindszenty gimnáziumi diákönkormányzat vidám, a város különböző pontjain található állomásokat érintő versenyt szervezett december hónapban. Az indulás helyszíne az iskola büfé előtti aulája, érkezési pontja a Dísz tér volt. A köztes állomások megkeresése és az ott kapott feladatok teljesítése jelentette a próbatételeket. Mi 11.a-sok elég jólismerjük egymást, ezért a „Krampuszlányok” nevet választottuk magunknak.

Mivel előttünk még jó pár csapat kezdte meg a versenyt, így várakozással telt több mint fél óra. Minket ismerve lehet tudni, hogy nem unalom jellemezte csapatunkat ebben a kis szünetben sem. Az aulában kaptuk meg az első feladatunkat, amiben egy bemutatkozást kellett írnunk verses formában. Ahogy elindultunk, s haladtunk előre, a hangulat egyre jobb lett.

A vasút előtti szobornál rögtön következett a második feladat. A teendő az volt, hogy az egyikünknek, ő volt a Meri, fel kellett venni a hátára egy másik személyt, ő volt a Réka, és így kellett labdákat dobálni egy hullahopp-karikába. Ez nekünk nem sikerült tökéletesen, ezért plusz pontokért még énekeltünk is.

Aztán a harmadik feladat felé tartva a tizenharmadikasok meg akartak minket viccelni, persze sikertelenül. A valódi feladat úgy szólt, hogy elrejtett borítékokat kellett megkeresnünk a Béke-ligetben. Majd mikor megtaláltuk őket, a borítékokban található kérdésekre kellett válaszolni. Ezekre jól válaszoltunk, csak nem találtunk meg sok papírt. Így ismét plusz pontokra szorultunk. Énekeltünk, sőt még a fényképet is bevállaltuk. Ám a fényképre plusz pontot nem kaptunk, de mivel írtunk rövid beszámolót a kalandos túránkról, az ötöst szívesen elfogadjuk.

A következő állomást a színháznál találtuk meg, 5 gyertyával vártak minket. A gyertyákat el kellett vinnünk egy adott ponthoz, de természetesen meggyújtva, úgy, hogy a láng ne aludjon el. Ahogy eddig mindenhol, itt is énekeltünk plusz pontért.

Az utolsó állomás a Dísz téren volt, ahol Csalló Gergely tanár úr és két segédje várt ránk. A karácsonyfánál énekelgettünk a sétálóknak mindenféle szép karácsonyi dalokat. Pár kis emberkének nagyon tetszett, bár nem biztos, hogy a csodálatos hangunknak köszönhetően.

Utóiratként: Mókás sétánk alatt a fejünket végig Mikulás-sapka melegítette. Immár második alkalommal vettünk részt ezen a versenyen, idén is nagyon jól éreztük magunkat!

Varga Viktória, Hancz Helén, Karvalics Réka, Horváth Alexandra, Alotti Meriem
11.a
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: