keresés a weboldalon

Rendőrmikulás Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendőrmikulás Zalaegerszegen (Videó)

2011 december 06 - kedd
Rendhagyó osztályfőnöki órán tartottak előadást az iskola rendőrei az Ady Iskolában. A gyereket reggel már a kapuban Mikulás várta. A rendőrség 3. éve szervez ünnepi prevenciós előadásokat. Az Ady Iskolán kívül a rendőrség Mikulása ellátogatott a Dózsa és a Liszt iskolába valamint a Zala Megyei Kórház gyermekosztályára is.

Már negyed 8-kor az iskola rendőre ügyelte a biztonságos közlekedést az Ady Iskolánál. Ez nem mondható szokatlannak. Az azonban nem mindennapos, hogy Mikulás fogadja a gyerekeket.

Az iskola rendőre programon belül harmadik éve csatlakozik a rendőrökhöz egy kortárssegítő Mikulás is. Salamon Róbert a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a rendőrség célja, hogy preventív előadásokkal hívják fel a gyerekek figyelmét többek között a biztonságos közlekedésre.

A Télapó és az iskola rendőrei először a 2.b osztályba látogattak. Ahol a gyerekek egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében felvilágosítást kaptak a téli közlekedés szabályairól és a lehetséges veszélyforrásokról.
A rendőrök ajándékba foszforeszkáló szalagokat adtak, és a Mikulás zsákjából is előkerültek az ajándékok.
Az iskola rendőre legközelebb jövőre látogatja meg az iskolásokat, hogy baleset- és bűnmegelőzési órákat tartsanak a gyerekeknek.

DZsu/CS.M.

Tartalom megosztása: