keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Sport és Művészeti nap az Apáczaiban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sport és Művészeti nap az Apáczaiban (Videó)

2011 december 05 - hétfő
Az Izsák Imre ÁMK -ra mindig az újítás, a korát meghaladó szellemiség volt a jellemző. Nemcsak a csácsi városrész fiataljaival foglalkozik, hanem a város mozgássérült fiataljaival is. Természetjáró túrákkal, művészeti alkotótáborral, sporttevékenységekkel szólítják meg a városi fiatalokat.

Az Izsák Imre Általános Művelődési Központ 2010 novemberében nyújtotta be pályázatát „Itt kiköthetsz!” Diák-sziget ifjúsági és tanácsadó iroda működése, közösségépítő és közösségteremtő programja Zalaegerszegen és a Pacsai kistérségben címmel. 2011 nyarán a pályázatok elbírálását követően az intézmény pályázata nyert: 79.368.744,- Ft összeggel, amely az ország második legmagasabb összegét a jelenti sikeres pályázatok közül. A projekt a 12-29 év közötti ifjúsági korosztályra fókuszál.

A cél az, hogy segítsék a fiatalok társadalmi integrációját, iskolai előmenetelüket, pályaválasztásukat, munkaerő piacra való belépésüket, valamint elősegítse társas-szociális kapcsolataik bővítését, közösségi, közéleti részvételüket támogassa.

A projekt összesen kb. 13.500 fiatalt szólít meg Zalaegerszegen.(9500 tanulót és 4000 már nem tanuló fiatalt).

A projekt kiindulópontja egy alapos igényfelmérés volt.

A pályázatban dolgozók készítettek egy szükségletfelmérést és egy tanulmányt. Több mint, 400 fiataltól kérdezték meg a szabadidős programjaikat, érdeklődési körüket, a baráti körük találkozási helyét, kikhez fordulnak a problémájukkal, igényelnek-e tanácsadást.

A tanulmány a zalaegerszegi általános iskolások mozgáskultúráját, mozgásigényét, számítógép előtt eltöltött idejét mérte fel 1-8. osztályig az összes általános iskola részvételével- tudtuk meg az Izsák Imre ÁMK igazgatójától Bényi Zoltántól.

Első állomásként az ifjúsági információs és tanácsadó irodát nyitották meg november 29-én, a Zala Pláza emeletén.

December 3-án pedig már egy nagyszabású művészeti-, és sportnapot tartottak az Apáczai ÁMK-ban.

A Sport Mikulásra keresztelt program keretében reggeltől kora délutánig várták a mozogni vágyókat. Az eseményt Balaicz Zoltán alpolgármester nyitotta meg, majd az iskola tornatermében 4 különböző sportág (kosárlabda, labdarúgás, ökölvívás, tenisz) alapjaival ismerkedhettek meg a fiatalok.

Este már a koncerteké volt a főszerep. Előbb zalai fiatalokból álló együttesek szórakoztatták a közönséget, majd jött a szintén zalaegerszegi Bazooka zenekar, végül a Kowalsky és a Vega nagy sikerű élő fellépése zárta a napot.

GY.M./N.G.

Tartalom megosztása: