keresés a weboldalon

Befejeződött a rekonstrukció

Zalaegerszeg címer
Hírek

Befejeződött a rekonstrukció

2011 december 01 - csütörtök
A város egy újabb nagyberuházása fejeződött be azzal, hogy véget ért a Zala jobb parti városrészében a csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója. A munkálatok tavaly nyáron kezdődtek – a fejlesztés hosszú távú célokat szolgált – és lehetővé teszi további városrendezési munkák megalapozását. Minderről a csütörtöki projectzáró tájékoztatón számoltak be.

A csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciójára közel 245 millió forintot fordítottak, amiből 208 millió forint volt az uniós támogatás – a fennmaradó mintegy 37 milliós önrészt a város költségvetéséből finanszírozták.

A munkálatok két különálló területet érintettek: részint befedték, egy szakaszon – a Jákum utca végétől az úgynevezett Kummer házig – pedig új nyomvonalra helyezték a város fő csapadékvíz-elvezető „ütőerét”, a Vizslaréti árkot, amely így közvetlenül a Zalába ömlik. Másrészt nagyobb áteresztő képességűre cserélték a Hoffhalter-Gorkij-Göcseji úti régi esőcsatornát – így a folyó jobb parti városrészében már egy-egy kiadós felhőszakadás sem okozhat komolyabb gondot.

Rigó Csaba kormánymegbízott még önkormányzati képviselőként vett rész a beruházás kezdeti munkáiban. Azt mondja, azóta sokat változott a pályázati rendszer: egyszerűbb és hatékonyabb lett. Egyszersmind nőtt a hetente kifizetett támogatási összegek nagysága heti 5,5 milliárdról 15 milliárd forintra.

A mostani beruházás – tette hozzá mindehhez Balaicz Zoltán alpolgármester – újabb lépés afelé, hogy Zalaegerszeg elérje célját, és valódi ökováros legyen.

yr

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: