keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Konferencia a közfoglalkoztatásról (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Konferencia a közfoglalkoztatásról (Videó)

2011 november 30 - szerda
A közfoglalkoztatás eddigi eredményeiről és a jövő évi elképzelésekről is szó volt egy szerdai konferencián. A Zala Megyei Kormányhivatal és a Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége rendezésében országos mintaprojecteket mutattak be, és szó volt a munkaerőpiac változásairól is.

Rigó Csaba megyei kormánymegbízott elmondta: Zalában sikeres a közfoglalkoztatás, finanszírozására több kistérség is nyert jelentősebb pályázati összegeket. Országosan a közfoglalkoztatás megújuló rendszerében idén 13 megye 28 halmozottan hátrányos helyzetű kistérségének 495 településén indítottak programokat, összesen mintegy ezret – hangzott el a konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

Elsősorban a mezőgazdaságban, a vasúti, a vízügyi és a közúti ágazatban van nagy igény a közmunkára; jövőre pedig már 97 új kistérségi programmal bővülnek a lehetőségek – de lesznek más változások is. Az elképzelések szerint 2012-ben legalább 200 ezer munkanélkülit vonnának be a közfoglalkoztatásba – napi 8 órás munkaidőben – mondta Papp Károly, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára.

A közfoglalkoztatásban az önkormányzatok is szerepet vállalnak, két programmal is, így a város a munkanélküliek 10-15 százalékát „éri el” – erről Gyutai Csaba polgármester beszélt.

Papp Károly helyettes államtitkár elmondta azt is: a minimálbér emelkedésével a közmunka-bérek is növekedni fognak.

yr/E.K.

Tartalom megosztása: