keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fiatal tájépítészek segítségével szépül meg a városháza előtti tér (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fiatal tájépítészek segítségével szépül meg a városháza előtti tér (Videó)

2011 október 07 - péntek
Új arculatot kap a városháza előtti tér. A budapesti Corvinus Egyetem tájépítész hallgatói ötletpályázaton mutathatták be elképzeléseiket, ezekben többek között különleges burkolatok, több funkciós térelemek, egyedi megjelenésű fák szerepeltek. A beérkezett alkotásokat október végéig lehet megtekinteni az polgármesteri hivatal aulájában.

Az önkormányzat a Városgazdálkodási Kft-vel közösen 2010-ben dolgozta ki a város 5 évre szóló Zöldfelület fejlesztési stratégiáját. Ennek egyik lényeges pontja az önkormányzat előtti tér átalakítása volt. A tervek elkészítésére a Corvinus Egyetem tájépítész hallgatóit kérték fel.

A bizottság többek között az ötletességet és funkcionalitást vizsgálta és döntött az első három helyezettről. Ez azonban a városra nézve még nem jelent végleges megoldást. Arról, hogy milyen legyen az önkormányzat előtti tér, kikérik a lakosság véleményét is. A polgármesteri hivatal aulájában berendezett tárlaton bárki megtekintheti a pályamunkákat. A portán kitölthető űrlapok segítségével pedig szavazni is lehet a legtetszetősebb elképzelésekre. Gyutai Csaba polgármester fontosnak tartja a lakosság véleményét, hiszen olyan terület átalakításáról döntenek majd, ami központi helyet foglal el a városban.

A tájépítészek terveit felvonultató kiállítás október végéig várja az érdeklődőket és mindazokat, akik szeretnének hozzájárulni a város arculatának kialakításához.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: