keresés a weboldalon

Díjkiosztó – a Virágos Zalaegerszegért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Díjkiosztó – a Virágos Zalaegerszegért

2011 szeptember 30 - péntek
Minden eddiginél többen neveztek az idei, immár 8. „Virágos Zalaegerszegért” versenyre – amelyet a „Virágos Magyarországért” mozgalommal összehangolva rendeznek meg évről-évre az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. Az eredményeket csütörtökön hirdették ki a közgyűlés dísztermében.

A felhívást áprilisban tették közzé családi- és társasházak, kereskedelmi egységek, gazdálkodó szervezetek, valamint oktatási-nevelési intézmények számára. A július 15-i határidőig 52 nevezés érkezett, szemben a tavalyi 46-tal. A Városgazdálkodási Kft. volt ügyvezetője, Nagy András úgy fogalmazott: ez a verseny nem a díjakról, hanem a közösségről szól.

Négy kategóriában hirdettek eredményt: a társasházak közül a Cinke utca 6-8 lakóközössége, az intézmények közül a Napsugár úti óvoda, a családiház-tulajdonosok közül Nemes Gézáné, a kereskedelmi egységek közül pedig a Piccoló vendéglő lett az első.

Takács Pálné tulajdonos azt mondja: számukra az is fontos, hogy a vendégek kellemes környezetben fogyaszthassák el ebédjüket, vacsorájukat, és a baráti sörözgetés hangulata is más, ha virágok veszik körül az embert.

Gyutai Csaba polgármester szerint Zala Magyarország zöld szíve – Zalaegerszeg pedig ezen belül is a legzöldebb – vagy a virágok révén épp a legszínesebb – szeretne lenni.

– Ez a verseny ugyanakkor arra is jó – vélekedett Gyutai Csaba -, hogy a város tanuljon a polgáraitól, a lakóközösségektől, és ez nem baj. Hiszen a polgárok, a közösségek gyönyörű környezetet teremtenek maguk körül. De talán a városlakók is észrevették, hogy mennyire „kivirult” a belváros, mindenhová színes növényeket telepítettünk, amelyek az évszaknak megfelelően pompáznak. Azt gondolom, hogy ahol sok zöld van, sok virág van – ott jó élni.

A díjazottak – összesen 800 ezer forint értékben – olyan utalványokat vehettek át, amelyeket környezetük további szépítésére fordíthatnak; és valamennyi résztvevő ajándékcsomagot kapott.

yr

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: